“Emily is de naam van een orkaan die elke vijf jaar terugkeert. Een vrij onschuldige orkaan die allesverwoestend kan worden. Salvia is een hallucinogene drug, als je die rookt krijg je ongewone hallucinaties. Dat is wat ik wil bereiken als mensen mijn optreden zien.” Want Emily Salvia is niet your average drag. Zij is als ‘rauwere’ dragqueen haast een buitenbeentje tussen de gepolijste collega’s.
Emily zet zich in voor maatschappelijke thema’s als gender, seksuele diversiteit en feminisme.
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Miss Travestie Holland (2019)
Het jaar is 2013. Dit is het jaar waarin ik me slecht voel. Maar niet zomaar slecht. Slecht slecht. Dit is het jaar waarin mijn eetstoornis en depressie het lijken te winnen van mijn persoonlijke eigenschappen. Het voelt als een gevecht wat ik niet overwinnen kan.
Ik weet dat ik vanaf dit moment twee keuzes heb. Opgeven of vechten. Ik besluit voor dat laatste te kiezen.
Mijn drag draait om het geen wat je het meest onzeker maakt omzetten in je grootste kracht. Mensen zullen tegen je zeggen dat je je maar eens moet leren aanpassen of ‘normaal’ moet doen. Ik wil je zeggen dat het oké is om anders dan alle anderen te zijn.
Ik heb het niet altijd gemakkelijk gehad. Lange tijd heb ik mijn verleden als een boek beschouwt wat ik niet wilde openen. Nu wil ik toch een hoofdstuk met jullie delen en jullie hier hopelijk mee inspireren. Het is oké om je niet oké te voelen, zolang je hier maar met mensen over praat.
Met mijn act wil ik meer aandacht vragen voor de mentale gezondheid van entertainers. Iets waar naar mijn idee nog veel te weinig over gepraat wordt.
Hopelijk laat ik mensen inzien dat jezelf kwetsbaar opstellen een van de grootste krachten is die je kunt bezitten.
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Miss Travestie Noord-Brabant 2019
In 2018 steed ik al mee voor de titel Miss Travestie Noord-Brabant. Vol vertrouwen ging ik de verkiezing in waar ik op de laatste plek eindigde. Maar ik gaf niet op. Een jaar later probeerde ik het opnieuw en met succes! 
Ik mag mijzelf Miss Travestie Noord-Brabant 2019 noemen! 
Zes verschillende outfits gingen mee in de koffer naar de wedstrijd. Waaronder een bekendmakingsoutfit. Die moet mee, mocht je winnen.
Voor een van zijn optredens klom ik op het podium met een handpop. Met het winnen laat ik zien dat ook dít drag is.
Ik ben geen gepolijste dragqueen zoals je die meestal ziet. Eerder een buitenbeentje in de scene. Mét een boodschap die ik onder andere via zijn theatervoorstelling, vlogs, optredens én nummers inclusief video’s verspreidt.
Het fijne is: winnen is top! Maar met deze titel nemen mensen me serieuzer. Drag is niet zomaar een hobby. Ik kan echt wat betekenen en mensen bewust maken.
Dankzij de prijs ligt nu ook in oktober de landelijke Miss Travestie verkiezing in het verschiet. Ik sta straks tussen grote namen waar ik vroeger fan van was! Wat ik ga doen, weet ik nog niet. Maar ik heb nu de shine om maatschappelijke onderwerpen aan te snijden. Ik heb nu een stem.
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Emily Salvia
Back to Top